Annet van Laar psycholoog communicatietrainer

Annet van Laar

De taal van het lichaam heeft haar van jongs af aan al geboeid. Aan de taal van het lichaam kun je zien en horen wat mensen werkelijk beweegt. Het lichaam reageert onmiddellijk en is daarmee de meest getrouwe weergave van onze binnenwereld. Haar drijfveer was om kennis over het samenspel tussen lichaam, ziel en geest en hoe het lichaam daarvan getuigt, door te geven in het werkveld. Al tijdens haar studie Psychologie zocht zij in binnen- en buitenland wegen om het samenspel van lichaam, ziel en geest te bestuderen.

Het meeste heeft zij geleerd van Ad Stemerding die zijn tijd ver vooruit was op dit gebied. Zijn kennis combineerde ze met eigen inzichten. Ze ontwikkelde methodieken in lichaamsbewustzijn en - communicatie:

  • Het lichaam lezen 3D© : herkennen en duiden van lichaamstaal
  • BodyMindScan©: ontwikkelingsdoelen helder krijgen
  • Hoofd-Hart-Buik kompas©: functioneren als een drie-eenheid - het lichaam werkt als een kompas
  • Het 7-kwaliteitenpalet®:  uitnodigen en activeren van de 7 vitale kwaliteiten.

Haar expertise is verder dat zij de vertaalslag kan maken van veel gebruikte persoonlijkheidsmodellen in organisaties naar de  weergave daarvan in het lichaam. Deze weergave is de meest betrouwbare informatie die we kunnen krijgen, omdat deze ongefilterd is.

 

Opleidingen en werkervaring

Annet is Registerpsycholoog NIP, GZ-psycholoog, Lichaamsgericht Werkend Psycholoog, Energetisch psycholoog (Stemerding), Int. gecertificeerd NLP- en Communicatietrainer, gecertificeerd Qi Gong teacher.
Ze is opleider en erkend supervisor Lichaamsgericht Werkend Psycholoog-NIP. Ze is mede-oprichter van de nascholing 'Het lichaam en de Psycholoog', grondlegger van de opleiding 'de Psychologie van het Lichaam' en is opleider van de geacrediteerde leergang 'Lichaamsdiagnostiek en Lichaamsgerichte interventies' voor professionals.
En daarnaast spreker voor webinars en lezingen en Auteur.

'Van binnen weet je alles - Handboek voor lichaamswijsheid' en posters

Na ruim 25 jaar trainen en coachen van zowel professionals in de GGZ als leiders in vele organisaties werkte Annet in 2012 haar visie en aanpak uit in het handboek voor lichaamswijsheid ‘Van binnen weet je alles’ (Altamira Becht inmiddels 4e druk). De posters 'het 7-kwaliteitenpalet® in leven en werk' en 'het 7-kwaliteitenpalet® en Stress' volgden.
Deze posters bieden een schematisch overzicht van hoe onze 7 vitale kwaliteiten zowel gedragsmatig, als via de lichaamstaal herkenbaar zijn. Haar doel was om de directe samenhang en weerspiegeling bij balans en disbalans inzichtelijk te maken voor professionals.

Opdrachtgevers

Arpa, CPS (Onderwijsontwikkeling en advies), Gemeente Amsterdam, de Baak, Dijkzigt Ziekenhuis, Gemeentelijke Overheden, GITP, Hogescholen, Interlink-BMC, Lemion, Ministerie van Buitenlandse Zaken, Vakgroep Lichaamsgericht werkend Psychologen (NIP), Movir, NTI-NLP, Politie, Rabobank, School voor Coaching, SOLKnet, RBCZ, Woningbouw.

Registraties: Registerpsycholoog NIP, Kwaliteitsstatuut en CRKBO