'Van binnen weet je alles' - Handboek voor lichaamswijsheid

 

Van binnen weet je alles - Handboek voor lichaamswijsheid (2012). Annet van Laar.

 

4e druk - 304 pagina's

Prijs: € 32,99

ISBN 978 90 77478 00 4

 

Bestel het boek of Download gratis preview

 


Speciaal voor opleidingen
:
korting bij meerdere exemplaren

Download gratis preview

In Van binnen weet je alles heeft Annet 30 jaar ervaring op het gebied van lichaamswijsheid toegankelijk op schrift gesteld. Aan de hand van theorie, praktijkvoorbeelden, illustraties en oefeningen beschrijft ze stap voor stap de vitale kwaliteiten die het lichaam herbergt en via de lichaamstaal weergeeft.

Het handboek is bedoeld voor leidinggevenden, psychologen, trainers, docenten en coaches en iedereen die zijn vitale kwaliteiten en lichaamswijsheid wil (her)kennen en ontplooien.

Het boek eindigde in de top 10 bij de NOBCO-verkiezing Coachboek van het jaar 2012 en wordt gebruikt bij vele coaching-, en begeleidingsopleidingen.

 

'Een bijzondere vermelding wil ik nog maken van het handboek voor lichaamswijsheid van Annet: Van binnen weet je alles. Ze praat er niet zelf over maar het boek is zo veelomvattend en zo inzichtgevend dat het wat mij betreft verplichte kost is voor iedereen die zich bezig houdt met persoonlijke ontwikkeling, dus zowel voor coaches als voor gecoachten'.
Henry Livestroo, managing partner organisatie adviesbureau

Reacties van lezers

Kundig en creatief verbindt Annet van Laar de wegen naar zelfrealisatie van hoofd, hart en buik in verschillende levensgebieden. De praktijkvoorbeelden maken de integrale aanpak van ziens- en ervaringswijze invoelbaar en inzichtelijk. Het is een aanrader voor een breed publiek; zowel in de hulpverlening als mensen uit onderwijs en bedrijfsleven hebben hiermee handvatten.
Lonneke Albers, oud-voorzitter sectie LWP-NIP

Beste Annet, tijdens mijn opleiding 5 jaar geleden, heb ik je boek gelezen. Daar begon echt mijn persoonlijke reis naar binnen. En elke dag is er nog steeds ontwikkeling. Dank voor de inzichten om te kunnen groeien en ontwikkelenHartelijke groet,
Nannette Vilders

Annet, jouw boek ’Van binnen weet je alles’ sprak me allereerst al aan door de titel. Het ziet er van binnen en van buiten erg mooi en aansprekend uit. Ik lees graag, maar bij veel boeken lees ik vaak maar een deel. Jouw boek heb ik echter van begin tot eind gelezen, mede door de mooie afbeeldingen erin, de duidelijke voorbeelden en praktische oefeningen in ieder hoofdstuk.
Eef Huiser - van der Elst

Ik heb onlangs je boek gelezen (Van Binnen weet je Alles) en wou je danken voor de diepgang en de kracht die erin terug te vinden is! Dank je wel!
Sofie Loncke

Al een lange tijd lag je boek op de plank en kwam ik niet echt tot beginnen, nu is de tijd rijp en grijpt het me helemaal! Fantastisch hoe puzzelstukken op hun plek kunnen vallen. Dank daarvoor.
Floor Jurriens, therapeut, coach en trainer

Ik was blij verrast met een nieuw boek over lichaamsbewustzijn. Waarom ik jouw boek zo geweldig vind? Ik vind het een uiterst leesbaar en toegankelijk boek. De praktijkvoorbeelden maken de stof levend en zijn van deze tijd. Voor mij is het een heel compleet en eigentijds boek. Je boek ademt deskundigheid en liefde en passie voor het vak uit. En dat resoneert bij het publiek. In ieder geval bij mij.
Caroline Renette

Tijdens sessies bij supervisie, leertherapie, als coach (mentor) en als pupil neem ik vaak bij mezelf fysieke sensaties waar. Nadat ik dit boek heb bestudeerd begrijp ik nog beter waar deze signalen over gaan. En ben ik nog enthousiaster geworden over lichaamswerk! Essentieel is aandacht, ademen en gewaar zijn van je hele lichaam. Wat wil je lichaam jou vertellen? Zo kun je jezelf en anderen ook beter begrijpen en begeleiden.
Petra van Spanje, enthousiast lezer en coach

Blij verrast ben ik met het verschijnen van dit boek. Hoe rijk is het om met je lichaam de wereld om je heen te kunnen ervaren. De lichaamsbeleving kan ons de subjectieve gewaarwording geven van het wonder dat zich steeds weer voltrekt in het leven.
Ad Stemerding, auteur van o.a. Groei en evenwicht

Overzichtsposter 7-kwaliteitenpalet®

Overzichtsposter 7-kwaliteitenpalet®

De 7 vitale kwaliteiten herkennen in lichaam, leven en werk

In één overzicht uit het boek: hoe onze 7 kwaliteiten zich zowel in balans als disbalans weergeven in onze lichaamstaal en gedrag.
Zowel fysiek, emotioneel als mentaal. Zeer bruikbaar voor professionals in hun werkruimte!

De poster is gedrukt op stevig glanzend posterpapier (150 g). Het formaat is 42X59 cm (A2-formaat).
De poster wordt geleverd in een stevige koker.
De kosten bedragen €32,50 incl. BTW en verzendkosten.

Poster 7-kwaliteitenpalet® en stress

Annet van Laar (2022)

Lichaamsgerichte diagnostiek en interventies bij stress-symptomen

De poster geeft een schematisch overzicht van de wijze waarop stress-symptomen in ons lichaam en gedrag fysiek tot uiting komen.

De poster 7-kwaliteitenpalet® en stress (waarde € 32,50) is studiemateriaal die je ontvangt bij deelname aan de 5-daagse leergang Lichaamsgerichte interventies bij stress doorbreken, kiezen en begrenzen.