Van binnen weet je alles

Het hart van een zaak of organisme’ wordt veelal gezien als de kern waarin alles samenkomt.
Letterlijk is dat exact hetzelfde als in het menselijk organisme.
Het hart zorgt voor coherentie en heeft een coördinerende taak. (Uit Handboek pag. 12)

Werkvormen

 • Natuurlijk Leiderschap de 3 A’s©: assertief, authentiek en autonoom
 • Energiemanagement
 • Het 7-kwaliteitenpalet®

Natuurlijk Leiderschap, de 3 A’s©: assertief, authentiek en autonoom

Helderheid over en integratie van je competenties in denken, voelen en handelen is hét doel van Energetisch Leiderschap, Dit omvat een ontwikkelingsproces in de 3 A’s©:

 1. Autonomie is het gegeven dat wie we zijn en wat we doen niet afhankelijk is van iets of iemand buiten onszelf.
 2. Authenticiteit is te omschrijven als: vanuit oprechtheid en waardigheid in de communicatie volledig ‘ja’ zeggen tegen jezelf, zonder met agressie ‘neen’ te hoeven zeggen tegen een ander.
 3. Assertiviteit is herkenbaar aan een natuurlijke kracht, vanuit vertrouwen en basiszekerheid.

Het resultaat van dit ontwikkelingsproces noem ik Natuurlijk Leiderschap, omdat ieder van nature deze kwaliteiten in zich heeft en activeert in het volgen van zijn innerlijke autoriteit.
Uit: Van binnen weet je alles, handboek voor lichaamswijsheid. Laar, A. van (2012), Zwerkuitgevers, Houten

Het 7-kwaliteitenpalet® lopen

Het 7-kwaliteitenpalet® is een waardevol instrument dat verbazingwekkend simpel zowel fysiek, emotioneel als mentaal toegang geeft tot je vitale kwaliteiten en waar je deze blokkeert.

Ieder mens gebruikt zijn palet aan kwaliteiten op een unieke manier. De werkwijze van het 7-kwaliteitenpalet© maakt direct inzichtelijk niet alleen op welke wijze mensen en teams hun kwaliteiten inzetten, maar ook of er binnen een organisatie alle kwaliteiten benut worden zodat een organisatie vitaal functioneert. Ook kan een organisatie aan de hand van het palet antwoorden op een concrete (werk)vraag, dilemma of levensthema ontdekken. Het is een krachtig instrument, dat de weg vrijmaakt naar meer balans

Energiemanagement

 • Hoe je als mens, team of organisatie functioneert, is uiteindelijk terug te voeren op hoe mensen met hun energie omgaan en hoe zij intern en onderling communiceren.
 • Bij elk onderzoek naar effectiviteit en iedere besluitvorming binnen een mens, team of organisatie zijn de volgende algemene vragen relevant:
  • Is er voldoende energie beschikbaar bij mens, team of organisatie?
  • Is die energie in beweging of stagneert ze ergens?
  • Hoe wordt die energie aangestuurd? Is dat effectief?
  • Komt de waarheid op tafel?
 • Je krijgt inzicht in intrinsieke motivaties, hoe de levenskracht gebruikt wordt en of deze effectief gecommuniceerd wordt. Het blootleggen van het potentieel van het team biedt een krachtige impuls tot samenwerking, om met elkaar richting te geven aan wat nu van belang is en werkt.

 

Contact met Buro Van Laar

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.