Keuzes maken die ‘kloppen en energie geven’

Willen we werkelijk ‘levenskunstenaars’ zijn, dan kunnen we niet anders dan in verbinding zijn met onze eigen lichaamswijsheid.
Contact met wat ‘waar’ is ervaren wij aan den lijve. Dat contact geeft een eigen uniek antwoord op situaties; het geeft zelfvertrouwen en is de motor voor het in de wereld brengen van zingeving.

Wij hervinden niet alleen ons zelfvertrouwen, maar winnen aan positieve energie als we herkennen wat werkelijk bij ons past en dat ook doen.

Iedereen weet dat een goed plan helpt bij het nemen van beslissingen. Maar echt geslaagd wordt een plan pas als wij als beslisser varen op ons eigen kompas; als we vertrouwen op onze intuïtie en instinct en als plan en uitvoering perfect aansluiten.

Onze oorspronkelijke levenskracht komt vrij, als je die directe signalen van je lichaamswijsheid opvangt en de waarde ervan kunt herkennen. De signalen van je lichaam staan iedereen ter beschikking, zijn doeltreffend, to-the-point en helpen je je te oriënteren op je levenspad. Het herkennen en plaatsen van die signalen werkt enorm tijdbesparend, want het is mogelijk snel zin van on-zin te onderscheiden.

Als je denken, doen en voelen in balans zijn, functioneer je als een geheel. Dan werkt je innerlijke kompas optimaal. Annet: ’Van binnen weten we allemaal hoe het zou moeten werken. Door invloeden van buitenaf en eigen onzekerheden of frustraties lopen we tegen grenzen aan en kunnen we niet volledig vertrouwen op wat ons lichaam eigenlijk al lang weet.’ Doelgerichte en praktische coaching brengen je in contact met je vanzelfsprekende lichaamswijsheid.